78151

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


Petr (94.125.216.34) --- 27. 6. 2009
Re: Soumrak roztoče???

Chlapi,já se ještě vrátím k těm roztočům,protože je to věc která mě hodně zajímá a věnuji jim patřičnou pozornost.Je přece nesmysl,abych cpal včelstvům gabony(po vytáčení) a KM,(která sice nemá vedlejší nepříznivé účinky),když na podložkách nenacházím v tuto dobu plného rozvoje včelstev žádné mrtvé roztoče z přirozeného spadu.Zrak mám velmi dobrý. Tím jen včelstva zbytečně rozrušuji a vystavuji stresovým vlivům,které od "přírody" neznají.Nebo myslíte že je to nutné a veškeré aplikace pro jistotu provádět?Já si myslím,že je to zbytečné.Tento přirozený spad by měl být považován za dostatečnou diagnostiku o stavu roztočů ve včelstvu.Škoda,že zde občas na některé tematické otázky ozdravování včelstev nereaguje nějaký odborník třeba z Výz.ústavu.
P.Z.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 36354


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
Vorja (78.108.145.2) --- 27. 6. 2009
Re: Soumrak roztoče???

Také se mi na podložce nevyskytují roztoči z přirozeného spadu. Jenže se mi na ni procházejí mravenci a kolik toho odnesou se už nedozvím. Proto, pro jistotu použiji po vytočení Formidol.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 36355


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
G.Pazderka (80.78.156.8) --- 27. 6. 2009
Re: Soumrak roztoče???

Petr:>Je přece nesmysl,abych cpal včelstvům gabony(po vytáčení) a KM,(která sice nemá vedlejší nepříznivé účinky),<
.........
Trochu odbočím ohledně nepříznivých účinků u kyselin. Kde to je napsáno, že kyseliny nemají nepříznivé účinky? To by mne zajímalo!

Jestli není nepříznivým výsledkem umělé zvyšování kyselosti medu a tím v závislostech "degenerace" sacharidů i HMF, které je normativní Unijní položkou, potom bych byl pro nejprve zrušit zjišťování HMF u medu. A potom může nějaký chytrý text nebo přednášející něco o takovém "nepříznivém" neúčinku opravdu tvrdit.

Kyseliny pomáhají zvyšovat hodnotu HMF v sacharidech velmi razantně!

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 36358


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

      
(e-mailem) --- 27. 6. 2009
Re: Soumrak rozto?e???

Konečně rozumné slovo ke KM. Nic se nesmí přehánět. Nástup VD teprv přijde. Rozhodně však nebude takový velký. Vemem-li v úvahu zpožděné plodování včel o měsíc tak zrovna tak to bude u VD. Což bude spadat do doby kdy obvykle gabon vytahujem, Asi to bude chtít prodloužit jeho expozici na 6 týdnů.

pepan

> ------------ Původní zpráva ------------
> Od: G.Pazderka <e-mail/=/nezadan>
> Předmět: Re: Soumrak rozto?e???
> Datum: 27.6.2009 19:42:54
> ----------------------------------------
> Petr:>Je přece nesmysl,abych cpal včelstvům gabony(po vytáčení) a KM,(která
> sice nemá vedlejší nepříznivé účinky),<
> ........
> Trochu odbočím ohledně nepříznivých účinků u kyselin. Kde to je napsáno, že
> kyseliny nemají nepříznivé účinky? To by mne zajímalo!
>
> Jestli není nepříznivým výsledkem umělé zvyšování kyselosti medu a tím v
> závislostech "degenerace" sacharidů i HMF, které je normativní Unijní
> položkou, potom bych byl pro nejprve zrušit zjišťování HMF u medu. A potom
> může nějaký chytrý text nebo přednášející něco o takovém "nepříznivém"
> neúčinku opravdu tvrdit.
>
> Kyseliny pomáhají zvyšovat hodnotu HMF v sacharidech velmi razantně!
>
>
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 36360


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu